Ingela Björkqvist Ekman Konst & Illustrationer

INGELA ¦ MERITER ¦ MÅLNINGAR ¦ ILLUSTRATIONER ¦ PEDAGOGISKA UPPDRAG ¦ AKTUELLT
INGELA

Sedan unga år har jag haft en drivkraft i att måla. Det ena har sedan gett det andra och nu arbetar jag med bilder inom olika områden. Eget skapande, illustrationsjobb och pedagogiskt arbete. Att se andra människor ta till sig möjligheterna inom eget skapande gör att det också är otroligt givande att undervisa och ha kurser. Mitt konstnärskap kan man nog säga är själva motorn men alla olika delarna ger näring åt varandra.

Jag är 42 år och jag har i många år arbetat med konst inom olika områden. Jag började tidigt måla själv och blev snart konstintresserad och i mitten på 1980-talet inledde jag mina studier i konstvetenskap. Detta gjorde mig övertygad om att jag ville måla mer själv och syssla med konst så jag sökte mig till konstskolor. Jag gick ett år på Kursverksamhetens konstskola i lund. Därefter tre år i Malmö på ABF-Forums målarskola. Därefter eget ateljéarbete, kombinerat med diverse teckning och målarkurser i Malmö, och universitetsstudier i konstvetenskap, pedagogik och idé och lärdomshistoria.

Sedan 1995 har jag även arbetat med illustrationsuppdrag. Ett par år senare startade jag mitt eget företag med målet att jobba med illustrationer och andra uppdrag. Så småningom insåg jag att en självklar del i mitt företagande är den pedagogiska delen, att hålla kurser. Jag tycker om att samarbeta med andra närliggande områden och jag skräddarsyr olika kurser beroende på vilka grupper det är.

Jag har tre barn, bor och är verksam i Lund. Jag arbetar även deltid på kulturskolan i Lund. Att vara konstnär, har jag kommit fram till är inte att bara måla eller skapa, utan ett sätt att förhålla sig till omvärlden, man iakttar, reflekterar och tar till sig allt runt omkring sig.

KONTAKT | info@ingelasbild.se © 2009